Reteta noastra de ciocolata bio homemade

Reteta noastra de ciocolata bio homemade

Intotdeauna am ales sa ii fac in casa diverse deserturi sanatoase copilului meu.

Exceptional a mancat ceva gata cumparat, cu zahar.

Asadar, astazi a fost ziua pentru ciocolata!

Am facut impreuna ciocolata bio, homemade.

Sanatoasa pentru bebe!

FARA zahar! Si totusi DELICIOASA!

Total diferita fata de ciocolata clasica. Dar buna de ti se topeste in gura!

Este simplu de facut, dureaza aproximativ 15 minute.

Iata si reteta:

Ingrediente: unt de cacao bio, unt de cocos bio, pudra de roscove, migdale, stafide si dementialul ulei esential de portocala!

IMG_8051

 

  • 100 gr unt de cacao bio
  • 70 gr unt de cocos bio
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 5 picaturi de ulei esential de portocala*
  • migdale
  • stafide

In primul rand, trebuie sa topim cele doua unturi.

Pentru a topi untul de cacao si cocos noi folosim un aparat special de facut ciocolata in casa.

IMG_8049

Este cumparat din Anglia, cand am vizitat  fabrica de ciocolata Cadbury.

Dar am vazut aparate asemanatoare si in Romania.

In lipsa acestui aparat, se poate topi untul de cacao si cocos pe bain-marie.

In a doua etapa, dupa ce s-au topit cele doua unturi, se adauga pudra de roscove si uleiul esential de portocala.

Se amesteca bine. Se adauga in formele speciale.

IMG_8050

La final, se adauga migdalele si stafidele.

Se lasa la frigider pentru aproximativ o ora, pana se intareste bine ciocolata.

Atentie, se topeste usor la temperatura camerei.

Se serveste rapid, fiind foarte delicioasa.

*Uleiul esential de portocala este de la Doterra.

Am preferat un ulei esential pur ( nu aromatic ) obtinut prin presare la rece.

Fiind pur si de calitate superioara, poate sa fie folosit si in retetele pentru copii.

IMG_8052

Te invit sa faci si tu aceasta reteta pentru copilul tau.

Pofta buna!

dr. Cristina Koriche

 

Nu exista comentarii

Adauga comentariu

Your email address will not be published.