Cea mai frecventa greseala in alaptare

Cea mai frecventa greseala in alaptare

Inca din primele momente de la nastere, mamele primesc tot felul de informatii despre alaptare, unele mai putin adevarate, ce trezesc in ele diferite stari de anxietate.

  • Cum pot sa ma asigur ca am lapte suficient?
  • Cum sa fac ca alaptarea sa dureze cat mai mult timp?
  • Cum stiu daca bebelusul s-a saturat?

pexels-photo2

In practica mea de consultant am intalnit de nenumarate ori mame care imi spuneau despre cantiatatea de lapte care dispare peste noapte atunci cand bebelusul are doar cateva luni.

Daca esti o viitoare mamica ar trebui sa stii inainte de toate ca daca alaptezi mai des se produce mai mult lapte. Des – se refera la primele semne de foame ale copilului. Nu doar atunci cand plange. Iar atunci cand alaptezi mai rar laptele se produce mai greu.

Precum conceptul cererii si ofertei, bebelusul ajunge rar la san daca cererea lui este perturbata de catre biberon, laptele praf, program de alaptat sau suzeta.

Din nefericire, intalnim frecvent foarte multe prospete mamici care nu sunt informate corespunzator despre alaptare si ce trebuie sa faca.
Asa observam si cea mai intalnita greseala si anume atunci cand bebelusul s-a hranit din primul san si apoi din al doilea, dar el inca plange si pare ca inca ii este foame, mamele apeleaza la biberon pentru ca ele cred ca nu mai este lapte in sani.

Nimic mai gresit. Hranirea cat mai deasa a bebelusului la san iti va provoca acea senzatie de „golire” dar ei nu sunt goi niciodata, dimpotriva ei produc in continuu.

Laptele nu se termina niciodata, iar sanul moale inseamna alaptarea deasa, la cererea bebelusului, la primele semne de foame. Asadar, nu amana momentul hranirii si nu astepta ca bebelusul sa inceapa sa planga ca tu sa il pui la san.

Sunt diverse patologii ce tin atat de mama cat si de copil care poate sa duca mama in eroare ca „se satura” daca il pune des la san. Si in realitate sa nu fie asa. Pentru majoritatea mamelor, aproximativ 90% din mame, e necesar doar sa il puna la san cat mai des. Pentru restul, poate sa nu fie suficient pana nu inlatura cauza.

Cel mai bun prieten al unei proaspete mamici este cu siguranta consultantul în alaptare. Iar ca sa iti fie mai usor, am pregatit pentru tine o metoda mai usoara de a avea acces la un consultant IBCLC, chiar daca nu esti din acelasi oras/tara cu mine.

 

Iata cum ne putem vedea: da un CLICK aici-> https://www.laptedemama.ro/cursuri/consultatii-online/

 

Nu exista comentarii

Adauga comentariu

Your email address will not be published.