Iata raspunsul la cele mai frecvente intrebari pe care le primi. In cazul in care nu gasesti in aceasta sectiune raspunsul pe care il cauti, te rugam sa ne contactezi

 

DESPRE CURSURI

Cel mai bine ar fi sa incepeti cursul intre 22 si 33 de saptamani de sarcina. Este important sa ai suficient timp incat sa putem parcurge fiecare curs in tihna iar informatia sa aiba timp sa se sedimenteze in interiorul tau. Un alt motiv este acela de a putea lucra cu tine insuti si de a te acomoda treptat cu toate schimbarile care vor aparea.

DA! Centrul Lapte de Mama ofera cinci variante de cursuri pentru gravidele aflate in aceasta situatie:

  1. Curs “Vreau sa nasc natural” – 2 intalniri
  2. Curs “Vreau sa nasc prin cezariana” – 1 intalnire
  3. Hipnoza pentru o nastere rapida, usoara si fara durere – 3 sedinte de hipnoza
  4. Curs” Totul despre alaptare” – 2 sedinte
  5. Curs “Vreau sa imi ingrijesc corect bebelusul” – 1 sedinta

Cursurile de educatie prenatala din cadrul conceptului Lapte de Mama se adreseaza tuturor femeilor insarcinate si se doreste a fi o pregatire a acestora pentru nasterea pe care si-o doresc. Si indiferent in ce mod vei naste, tot ai nevoie sa stii informatii actualizate despre cum sa alaptezi cu succes si ce metode de ingrijire corecta a bebelusului exista.

Da! Am pregatit Cursul Premium pentru burtici. Cursul Premium este cel mai complex curs prenatal din tara si atinge subiecte care iti vor fi utile pe tot parcursul vietii tale de mamica, deoarece abordeaza teme din 9 arii de interes: sarcina, travaliu, nastere, recuperare dupa nastere, alaptare si diversificare, ingrijirea bebelusului, prim ajutor si educatia copilului tau. Pun intotdeauna accentul pe schimbarile emotionale, atat pe cele din timpul nasterii, cat si pe cele din perioada post partum si iti ofer intr-un limbaj accesibil tie, informatii corecte, actualizate si documentate stiintific cu privire la diferitele interventii medicale posibile.

Da, cursul de pregatire este destinat CUPLULUI, FAMILIEI, asadar este chiar indicat sa participe si partenerii femeilor insarcinate (sot, prieten sau alta persoana de suport), deoarece intreaga pregatire si educatie prenatala Lapte de Mama se bazeaza pe un concept unic, si anume ca burtica va avea o experienta de nastere implinitoare si alaptare usoara si de succes daca va beneficia permanent de spijin si incurajare din partea celor apropiati.

Intr-adevar, conceptul de educatie prenatala este nou aparut in Romania, insa in alte tari din LUME este o forma obligatorie prin lege de pregatire a viitorilor parinti. Scopul educatiei prenatale este acela de a oferi principii si optiuni pentru ca femeile sa fie informate, sa ia decizii in cunostinta de cauza, sa aiba acces la informatii corecte, ACTUALIZATE si bazate pe dovezi medicale stiintifice legate de orice aspect din viata de parinte. Nu in ultimul rand, misiunea centrului Lapte de Mama este de a pregati mama sa simta emotia legata de evenimentul nasterii, bucurandu-se alaturi de familie, de a evita ca aceasta sa aiba parte de o nastere traumatizanta si sa fie derutata cu sfaturi binevoitoare de la persoane neinformate: vecini, rude, medici neinformati corect, alte mame etc.

Stim cat de multe analize si controale sunt necesare in perioada sarcinii si cat costa o nastere, de aceea ne dorim ca pretul sa nu fie un impediment pentru viitorii parinti de a investi in educatia lor pentru beneficiul intregii familii. Asadar, ai flexibilitate totala. Poti alege sa platesti integral pretul cursului si economisesti 130 lei (adica o sa platesti doar 8 sedinte si 1 o primesti gratuit) sau poti opta pentru plata in 9 transe.

Cursul prenatal Premium in formatul sau extins si complet dureaza 9 intalniri, cate 2 pe saptamana, a cate 3,5 ore sedinta. De obicei intalnirile se tin in jurul pranzului in intervalul 13-17.

  1. Completezi formularul din dreptul fiecarui curs si in maxim 48 ore colega mea te va contacta pentru a stabili impreuna data urmatorului curs in functie de nevoile pe care le ai.
  2. Suni tu direct la numarul de tel: 0771.587.844 unde iti va raspunde imediat colega mea si puteti stabili impreuna data urmatorului curs in functie de nevoile pe care le ai.

DESPRE CONSILIEREA IN ALAPTARE

Consilierea in alaptare este necesara atunci cand proaspata mama nu reuseste sa alapteze fara durere sau cand are probleme de incredere in capacitatea ei de a asigura suficient lapte matern pentru bebelus. Mereu mama are senzatia ca bebelusul ei „nu se satura”.

Este important ca atunci cand experimentezi o asemenea situatie sa apelezi cat mai repede la ajutor competent pentru a nu lasa problema sa se agraveze.

Este bine sa faci sedinta de consiliere oricand intampini dificultati in alaptare / vrei sa renunti la suplimentul de lapte praf.

Probleme frecvente:

– mameloane ombilicate / plate;

– mameloane neformate;

– canale infundate;

– nu ai suficient lapte;

– angorjare („furia laptelui”);

– mastita;

– infectii ale sanului;

– rani la nivelul mamelonului;

– dureri in timpul alaptarii;

– refuzul sanului;

– bebelus agitat la san;

– bebelusul „nu se satura”;

– bebelusul adoarme la san;

– bebelusul nu ia suficient in greutate;

– scaderea lactatiei;

– eliminarea completarii cu lapte praf;

– bebelusul varsa frecvent;

– alaptarea cand mama este bolnava: ce medicamente sunt sau nu compatibile cu alaptarea;

– bebelusul prematur;

– bebelusul este bolnav;

Sedinta de consiliere in alaptare se poate face la sediul cabinetului „Lapte de Mama”, in maternitate sau chiar la domiciliul mamei.

Consultantul in alaptare iti ofera sprijinul fizic si emotional de care ai nevoie. Consultatia incepe cu intocmirea unei fise de anamneza atent facuta atat mamei, cat si copilului, cu scopul de a identifica toate datele problemei in alaptare si pentru a pune un diagnostic corect. Se ghideaza mama pentru a intelege natura problemei pe care o intampina si cum se poate rezolva, se continua cu o recomandare scrisa, pe care mama admite sa o urmeze, apoi se va urmari evolutia situatiei prin telefon sau printr-o noua evaluare numai daca este necesar.

Sedinta de consiliere este individuala si are o durata de minim 90 minute.

Da, se poate. Consilierea in afara judetului Dolj se face doar in weekend, in baza unei programari. Este putin mai scump, pentru ca in pretul afisat este inclus si transportul consilierului pana la domiciliul mamei.

Da, sunt situatii urgente in care mama are imediat nevoie de ajutor specializat. Consultatia in regim de urgenta are loc in maxim 3 ore de la apelul primit.

Consilierea in alaptare este o munca de echipa intre mama si consultant.
Pe de o parte, consultantul vine cu informatiile necesare si cu experienta, pe de alta parte mama vine cu dorinta de a alapta si acceptul de a urma sfaturile primite.
Garantia unei alaptari exclusive presupune urmarea recomandarilor primite in cadrul consultatiei, altfel consultantul in lactatie nu mai garanteaza pentru succesul alaptarii.